Tartalom

A Facebook-on is!

Te szerepelsz már?

Mutasd be magadat, sportágadat, klubodat, tevékenységedet vagy sporttal kapcsolatos vállalkozásodat a Zalai Sport Fórum oldalán!

reg.JPG

Bemutatkozás: Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club

2012.03.12. 00:44 :: ZalaiSportForum

Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club (tájfutás)



ztc.JPGEgyesület bemutatása:
 
A sportág: tájékozódási futás. Röviden: Egy speciális térképre ábrázolt versenypálya teljesítése, mely során a versenyző egyedül, saját képességeinek megfelelően választ útvonalat az ellenőrző pontok között és a fizikai felkészültségének megfelelően teljesíti azt. Előnyt jelent a jó térképismeret, térlátás, gyors döntéshozatal, önismeret, magas szintű fizikai felkészültség. A tájfutásban több versenyszámban számos kategóriában lehet versenyezni. Így a képzettebb versenyzők külön versenyezhetnek a hobbi szinten versenyzőkkel - rövid-, közép, normál és hosszútávon, egyéni-, váltó-, és csapat versenyben, nappali és éjszakai futamokon.

Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club. A ZTE majd a Z. Dózsa SE tájfutó szakosztály utódjaként 1992-ben alakult az egyesület, 14 fővel. A tájfutó sportág népszerűsítése mellett az érdeklődők számára egyesületi kereteket, felkészülési és versenyzési lehetőséget, egy jó baráti társaságot és sok-sok élményt nyújthattunk. Az elmúlt 20 évben ezt folyamatosan sikerül megvalósítani, mára már az egyik legnagyobb hazai tájfutó klubként a legeredményesebb egyesületek közé tartozunk. 

Az évek során sokan versenyezhettek egyesületünk színeiben. Elsősorban az utánpótlás korosztályokban heti több alkalommal biztosítottunk fejlődési lehetőséget, mind a fizikai mind az elméleti felkészülés területén. A bemutató rendezvényeinknek köszönhetően évente több ezren ismerkednek meg a tájfutással és az itt kedvet kapók közül többen lettek igazolt sportolóink. Természetes az iskola váltás, a munkába állás, a családalapítás sokak számára a versenyszerű sportolás befejezését jelentette, ám arra büszkék vagyunk, hogy közülük többen is a mai napig segítik és támogatják az egyesület munkáját. Az egyesület tagdíjat fizető létszáma jelenleg 94 fő, melyből több mint 60-an rendszeresen versenyeznek is. Legfiatalabb versenyzőnk 7 éves, aki tájfutó családból került hozzánk és most ismerkedik a tájfutás alapjaival. A legidősebb aktív tagunk a 71 éves Bányai Attila, aki klubunk egyik legeredményesebb szenior versenyzője.

A klub vezetője kezdetektől fogva Vajda László, aki egyben aktív versenyző is. A szakmai munkát immár 20 éve a szakedzői diplomával rendelkező Fehér Ferenc vezeti, aki segítőivel sok-sok fiatal számára tud újat és újat mutatni a sportágból. Az egyesület jelenleg két utánpótlás csoporttal működik, így Zalaegerszeg mellett Nagykanizsán is van lehetőség csatlakozni hozzánk, ahol Erdős Gábor irányítja és fogja össze a csoportot. A versenyeztetés mellett számos magas színvonalú tájfutó versenyt szervezünk. Közreműködtünk világversenyek (Felnőtt EB, Felnőtt VB, Szenior VB, Ifi EB) szervezésében és lebonyolításban, önállóan szerveztünk magyar bajnokságokat és rangos nemzetközi versenyeket. Ezek mellett évente 10-15 regionális futamot is rendezünk a megyében.

További információk, eredmények és a klub története a www.ztc.hu oldalon olvasható. Itt olvashatsz a tájékozódási futásról is!

Eredmények: 20 év alatt számos kiemelkedő eredményt elértek a klub tagjai. Versenyzőink 103 magyar bajnoki érmet (35 arany, 35 ezüst, 33 bronz) gyűjtöttek. 11 fő szerzett magyar bajnoki címet egyéni vagy csapatversenyben, akik közül is Novai (Makrai) Éva 17 elsősége kiemelkedő. Összesen 34 versenyzőnk állhatott bajnoki dobogóra, míg pontszerző helyen (1-6 és 1-8) 67 sportolónk végzett utánpótlás, felnőtt és szenior korosztályban.

Nemzetközi szinten Sárecz Lajos junior világbajnoki ezüstérme, valamint Novai Éva felnőtt világbajnoki egyéni 17. és váltó 10. helyezése kiemelkedő. Jelenleg számos tehetség bontogatja szárnyait az utánpótlás korosztályban, akik eddig is több dobogós eredményt értek el bajnokságokon, országos diákolimpiákon.

A klub tagjainak további eredményei a weblapunkon és a www.mtfsz.hu oldalakon olvashatók.


Jövőbeli tervek: Mindig vannak. De talán a legfontosabb: a megkezdett munkát folytatni!

Népszerűsíteni a sportágunkat.

A hozzánk kerülő fiatalok számára minden lehetőséget megteremteni a zavartalan sportoláshoz, versenyzéshez.

A kitűzött célok elérése érdekében támogatni minden klubtagot.

Jó hangulat, barátság, élmények! 


Kapcsolat: Vajda László: vajda.laszlo@tolnanet.hu    Fehér Ferenc: info@ztc.hu

Weboldal: www.ztc.hu

Ami még fontos: Ha szeretnél tájfutó lenni, keresd a klub tagjait az edzéseken! Zalaegerszegen: Kedd és csütörtök 16:30 Városi sportcentrum. Nagykanizsán: Kedd 16:00 Batthyány Gimnázium, csütörtök 16:30 Csónakázó-tó.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaisportforum.blog.hu/api/trackback/id/tr854310773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása