Tartalom

A Facebook-on is!

Te szerepelsz már?

Mutasd be magadat, sportágadat, klubodat, tevékenységedet vagy sporttal kapcsolatos vállalkozásodat a Zalai Sport Fórum oldalán!

reg.JPG

Bemutatkozás: Cséri Szilvia

2012.04.25. 17:15 :: ZalaiSportForum

Cséri Szilvia (hegyikerékpár) ZKSE

 

 


cssz2.JPGPályafutás bemutatása:
 
Az első nagy lépés néhány évvel ezelőtt volt, amikor összeállt életem első komoly mountain bike kerékpárja. Ezzel akkor még rövid távokon indultam. Innét kezdődik az új időszámítás, mert komoly gép nélkül nehéz komoly eredményt elérni. A következő esztendő már egy feszesebb felkészülés jegyében telt. Edzésóráim száma és azok minősége is nagymértékben megnőtt. Felkészüléseimben az egyesület mellett csapattársamnak, Németh Gábornak van nagy szerepe.

2011-es évem egy kicsit nehézkesen indult, sajnos az alapozó időszakom nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Tavaly a középtávú versenyeket preferáltam, már csak azért is, mert a nők között ott lehet elit versenyzőként Magyar Kupa pontokat gyűjteni. A 24 órás váltóversenyen nyert aranyéremre és a hazai pályán rendezett 10 órás versenyen szerzett bronzra vagyok a legbüszkébb. Közben kezdenek egyre jobban vonzani a hosszabb távok. Ezek a versenyek nagy százalékban mentálisan dőlnek el, és nagyobb kihívást jelentenek. A 10 órás versenyen való indulást már évek óta terveztem csapattársammal, Czenki Tamással. Külön öröm, hogy a díjátadás az Egerszeg Fesztivál nagyszínpadán volt több száz ember előtt.

Az elmúlt esztendő végén a terepkerékpár mellé bekerült a programomba a terepfutás is. Ez kezdetben csak alapozó sportként szerepelt, de most már egyre jobban kedvelem a félmaratoni távokat. A mountain bike versenyszezon befejeztével mindig előkerül majd a futócipő. Nem véletlen, hogy ez a sport is ennyire vonz, mert mindkettő a természetben űzhető. Meg van a maguk varázsa, mert számomra nagy élményt jelent ha az erdőben, vagy festői tájakon akár bokáig érő hóban kerékpározhatok, futhatok. Munka mellett sportolok, nem könnyű összeegyeztetni a kettőt. Heti 6 napot edzek, éves szinten több ezer kilométert tekerek. A család, a csapat és a barátok támogatása nélkül nehéz lenne ilyen feszes programban élni. Az ő áldozatkész segítségüknek köszönhetően viszont ez a kettősség sok örömet okoz nekem.

2012-es szezonban főleg a hosszabb, ultra távú versenyeken való indulást tervezem, bízom benne, hogy semmiféle sérülés nem fog közbe jönni, és sikeres szezont zárhatok.

cssz.jpgEredmények: 2011: 24 órás MTB - duó kategória 1. hely

2011: 10 órás MTB -  duó kategória 3. hely

2012: 8 órás MTB -szóló kategória 1. hely

2012. Göcsej Galopp Terepfutás: 1. hely

Weboldal: cseriszilvi.blogspot.com 

Email: cseriszilvi@gmail.com 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaisportforum.blog.hu/api/trackback/id/tr764473152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása