Tartalom

A Facebook-on is!

Te szerepelsz már?

Mutasd be magadat, sportágadat, klubodat, tevékenységedet vagy sporttal kapcsolatos vállalkozásodat a Zalai Sport Fórum oldalán!

reg.JPG

Nagyszerűen sikerült a Sport Fórum első találkozója!

2011.11.10. 12:42 :: ZalaiSportForum

A meghirdetett időpontra nagyon szép létszám, mintegy 30 résztvevő gyűlt össze. Nem maradt el a média érdeklődése sem: a szervezőkkel a Zalaegerszegi Városi TV (november 28-án lesz adásban), illetve a Studio Rádió is készített riportot (sőt, előzetes megállapodás született egy hosszabb riportsorozatról is).

 
 
 Minden felszólalás azt erősítette, hogy a résztvevők "egy húron pendülnek", nem csak a sport szeretete köti össze őket, hanem az is, hogy egyformán gondolkodnak a sport valódi értékeiről, és mindenkit ezekért az értékekért való tenniakarás lelkesít.
 
 A bevezető után rövid bemutatkozásokra került sor.
 
Elsőként Kereki Zoltán egykori válogatott labdarúgó mesélt a pályafutása során, és később edzői-vezetői munkája során szerzett tapasztalatairól. Illetve szeretett sportága jelenlegi nehézségeiről. Elmondása szerint elfogadja azt, hogy a világ közben megváltozott, és ma a sport nem csak a sportszakmáról, hanem üzletről is szól, azt viszont nem tudja elfogadni, ha a gazdasági szempontok teljesen a háttérbe szorítják a sportszakmai szempontokat.
 
 
 
 
Hozzá tudott kapcsolódni Kocsárdi Gergely, a ZTE csapatának jelenlegi kapitánya, aki megerősítette a felvetett problémákat. Mégis pozitív szemlélettel, előre tekintve tudta folytatni, aláhúzva, hogy neki most minden energiájával arra kell koncentrálnia, hogy a csapat a pályán össze tudja szedni magát. Távolabbi terveivel kapcsolatban Gergő elmondta, az edzői és a vezetői hivatás is ott van a lehetőségek között, azt fogja választani, amivel úgy érzi, többet segíthet majd a város csapatán.
 
 
 
Fekete Enikő gyógytornász, terapeuta következett, aki egy egészen más nézőpontból, mégis ugyanazzal a szemlélettel kapcsolódott a felvetett témákhoz. Kisgyermekekkel szerzett tapasztalatai összegzését osztotta meg velünk, miszerint igencsak komoly problémák vannak a mozgáskultúrával már ebben a fiatal korban is. Enikőnek számtalan javaslata volna ennek javítására vagy megoldására, reméli, hogy szakmájának szempontjaira egyre nyitottabbak lesznek a testnevelő szakma képviselői.
 
 
És ha már Fekete, akkor legyen Fehér is... :) Fehér Ferenc tájfutó szakedző nemcsak sportoló és klubvezető minőségében mutatkozott be, hanem elsősorban a Megyei Sportszövetségnél végzett munkája során sportpályázatokkal szerzett tapasztalatait osztotta meg. Megtudhattuk, a trend egyértelműen azt mutatja, hogy a szponzori forrásokat leszámítva egyre inkább kizárólag pályázati úton lesz lehetőségük a sportszervezeteknek anyagi forrásaik bővítésére. Feri vállalta, hogy a Zalai Sport Fórum keretében segíti a sportpályázatokkal kapcsolatban hozzá fordulókat akár információkkal, akár a pályázatok megírásában, megvalósításában.
 
 
A megye sportjának első számú irányítója, Kámán Ferenc sportigazgató, megyei sportfőtanácsos következett, úgy is, mint a találkozó egyik házigazdája. Üdvözölte a kezdeményezést és az odáig elhangzottakat, és aláhúzta, úgy érzi, nagy szükség van a hasonló találkozókra, a sportolók és a különböző szakemberek egymásra találására, mert a sportnak egyre nehezebb körülmények között kell megtalálnia a helyét a mai társadalomban. Biztosította, hogy a fórum folytatásában is igyekszik minden segítséget megadni a maga részéről.
 
 
A gyógytornász után egy újabb szakember, méghozzá egy újabb hölgy bemutatkozására került sor, Pesti Tímea szakpszichológus révén. Tímea nagyon pontosan feltárta azokat a legérzékenyebb pontokat, ahol a sportszakmához kapcsolódni tud egy felkészült pszichológus, illetve rámutatott arra is, hogy Magyarországon mennyire nem élünk még az ebben rejlő óriási potenciállal. Egy sokat mondó példával illusztrálta ezt: a legutóbbi ötkarikás játékokra a magyar csapat kettő pszichológus szakembert vitt magával, míg a német csapat ugyanakkor harmincat!
 
 
 
A sort Lakatos Istvánné (Manyi) táplálkozási tanácsadó zárta. Néhány perces tájékoztatójából megismerhettük azokat az okokat, amik miatt egy sportolónak még az átlagembernél is sokkal jobban kellene figyelnie a táplálkozása minőségére, hogy el tudja érni a benne rejlő teljesítmény biológiai maximumát, és elkerülje a hanyag táplálkozásból fakadó egyre komolyabb veszélyeket. És mindeközben nemcsak az átlagemberek, de a sportolók is egyre silányabb, műanyag dolgokon élnek szemben az évtizedekkel korábbi természetes táplálkozással.
 
 
A bemutatkozókon kívül még nagyon sokan voltak, akik értékes gondolatokkal tudtak volna kapcsolódni a felmerült témákhoz, azonban az időnk véges volt, így az első találkozóba ennyi fért bele. A program végeztével még sokan maradtak, és kötetlen formában folytatódott tovább a beszélgetés. Köszönjük minden felszólalónak a felkészülést, és a pozitív hozzáállást!
 
Úgy ítéljük meg, az első Zalai Sport Fórum mindenképpen elérte a célját: egymásra találhattak, bemutatkozhattak a sport különböző területeinek képviselői, és a mindannyiunkban ott rejlő tenni akarás által elindulhatott egy közös gondolkodás. Reménykedve várhatjuk, hogy az itt megszületett kapcsolatokból hosszú távon sok értékes ötlet, program, együttműködés fog kialakulni!
 
Akivel csak sikerült pár szót váltani közvetlenül a rendezvény után, illetve azóta, mindenki sürgeti a folytatást, javasolja a következő találkozót. Egyelőre amit mindenképpen vállalunk, hogy az ígért weboldalt, a Zalai Sport Fórum portált minél hamarabb elkészítjük. Látva azonban a reméltnél is nagyobb lelkesedést, valószínűleg nem kell sokat várni egy következő, hasonló személyes találkozásra sem!
 

Ajánljuk még a ZTE NKK oldalán található nagyszerű tudósítást is az eseményről, Jóna István tollából: Zalai Sport Fórum (ZTE NKK)

Továbbá a ZTV Híradójában is szerepelt egy másfél perces összefoglaló a rendezvényről (Gyimesi Márton és Novák Gábor munkája nyomán): Zalai Sport Fórum (ZTV)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaisportforum.blog.hu/api/trackback/id/tr83368165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása