Tartalom

A Facebook-on is!

Te szerepelsz már?

Mutasd be magadat, sportágadat, klubodat, tevékenységedet vagy sporttal kapcsolatos vállalkozásodat a Zalai Sport Fórum oldalán!

reg.JPG

Tovább erősödött az összefogás a zalai sport jövőjéért

2012.11.23. 21:52 :: ZalaiSportForum

Remek hangulatú és eredményes megbeszélésről számolhatunk be a Zalai Sport Fórum szerdai, immár 3. alkalommal megrendezett találkozója után.

meeting3.JPG

Bemelegítésképpen a résztvevők bemutatkozására került sor, erre annál is inkább szükség volt, mivel ezúttal is szép számban köszönthettünk új tagokat a megjelentek között. A leghosszabb időt Zalaegerszeg város alpolgármestere, Balaicz Zoltán kapta, aki a bemutatkozáson túl nyíltan és őszintén beszélt a városvezetés sportfinanszírozással kapcsolatos aktuális döntéseiről, követett stratégiájáról. A korrekt beszámoló után a jelenlévőknek lehetőségük nyílt kérdéseket is feltenni a városvezetőhöz.

A program további részeként röviden áttekintettünk két fontos területet: a pályázati rendszerben és a médiában való szereplés lehetőségét. Ezek az információk elsősorban a kisebb egyesületek életét könnyíthetik meg. A pályázatokról Fehér Ferenc sportmunkatárs, a médiakapcsolatokról Jóna István rádiós műsorvezető osztotta meg velünk a gondolatait.

Végül az összefogás, a hosszú távú partneri kapcsolatok és stratégia kialakításának lehetőségeiről beszélgettünk, melynek mottója "a gyermekek visszahódítása a sport világába" volt. Az alaphangot ehhez Pesti Tímea szakpszichológus rövid összefoglalója adta meg, melynek nyomán gyümölcsöző vita alakult ki, többen is megfogalmazták, gyakorló edzőként milyen tapasztalatuk, hitvallásuk van a témáról. Amiben viszont mindannyian egyetértettünk: a sport egy komoly személyiségfejlesztő érték, a gyermekeket nemcsak segíti egy jó közösségbe való beilleszkedésben, hanem egyszersmind kiváló családpótló és bűnmegelőző eszköz. Abban is egyetértettünk, hogy kulcsfeladat lesz az iskolák, pedagógusok, testnevelők aktívabb bevonása a folyamatba.

Mindannyiunkat lelkesítő ötletek is megfogalmazódtak az összefogásról szóló beszélgetés végén: így egy közösen megrendezett, akár az egész megyét bejáró Sportág-Fesztivál ötlete (a Nagy Sportágválasztó mintájára), vagy a sportolók egymásra találását segítő Sportgála (pl. sorversenyek formájában történő) megrendezése, hogy csak a két legnagyobbat említsük. Hamarosan jelentkezünk, hogy tovább folytathassuk az ezekről szóló egyeztetéseket, amíg még mindenkiben friss az élmény.

A két és fél órásra nyúlt találkozó végén Balaicz Zoltán kért szót, és biztosította a Sport Fórum szervezőit, hogy pozitív törekvéseikben mindenben számíthatnak a városvezetés segítségére.

A Sport Fórum szervezőiként elmondhatjuk, öröm volt együtt látni és hallgatni ezt a sok tapasztalt, összefogásban gondolkodó, a sport ügyéért tenni akaró szakembert, sportvezetőt! A magunk részéről lelkesen vállaljuk továbbra is az elindult kezdeményezések koordinálását!

Folyt. köv.

Lakatos Roland és Horváth László

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaisportforum.blog.hu/api/trackback/id/tr904922387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása