Tartalom

A Facebook-on is!

Te szerepelsz már?

Mutasd be magadat, sportágadat, klubodat, tevékenységedet vagy sporttal kapcsolatos vállalkozásodat a Zalai Sport Fórum oldalán!

reg.JPG

Bemutatkozás: TORIKI KHKE

2013.07.19. 09:15 :: ZalaiSportForum

toriki1.JPGTORIKI KHKE (karate, sportkarate)

Egyesület bemutatása: Az egyesület 2006-ban került hivatalosan bejegyzésre. Az első évekre kitűzött célunk az, utánpótlás nevelés kifejezetten fiatal, 6-7 éves korú gyerekekkel kezdtünk foglalkozni. Olyan tradicionális és sport karate oktatásban részesítettük őket, ami testi-lelki-szellemi fejlődésüket egyformán, harmonikusan segíti elő. Az edzések anyaga és metodikája az életkori sajátosságaikat messzemenően figyelembe veszi. Az első csoport 2007-ben már két éve edzett együtt, ezért a szülőkkel közösen szervezett és megtartott nyári edzőtábor már az első versenyekre való felkészülés jegyében zajlott. A Shotokan karate egy hagyományos Okinavai küzdősport, alapvetően nagy küzdőtávolságot használ, gyakorlói elsöprő erejű támadásokat, illetve védésből azonnali visszatámadást gyakorolnak. A karate mozgások tökéletesen igénybe veszik a test minden izmát, ízületét. A helyesen gyakorolt karate ezáltal fejleszti az egész testet. Napjainkban közel 40 milliónyian gyakorolják, fegyelem, önfegyelem, kitartás, tisztelet olyan jellemvonás, amelyet bármely sportág méltán irigyelhet. Magyarországon a karatésoknak mintegy 40-50 ezer fős a tábora. Ugyanakkor a karate a folyamatos fejlődés eredményeként mára egyike a modern versenysportoknak.


toriki2.JPGEredmények:
 Néhány év kemény munkával, elértük azt, hogy szinte minden megmérettetésen az élmezőnyben végeznek tanítványaink. Egyesületünk sportolói, eredményes 5 évet tudhatnak maguk mögött, vannak közöttük, Európa, és Nemzetközi Bajnokok, többszörös Magyar Bajnokok, Diákolimpiák győztesei. Folyamatosan készülünk a versenyekre, heti hat alkalommal speciális tréningen vesznek részt sportolóink.

 

toriki3.JPGJövőbeli tervek: Elsődleges fontosságú feladatunk közé tartozik, azon fiatalok megtalálása, akik alkalmasak a karate sportág gyakorlására, mivel nálunk a versenysport is komoly szerephez jut, sikeres versenyzők nevelése, felkészítése. Minden sportegyesület léte, jövőbeni sikeressége az utánpótlás nevelésében rejlik, szeretnénk növelni egyesületünk létszámát, megőrizni a karate értékeit, tradícióit. Szeretnénk megerősíteni, és stabilizálni szervezetünk pozícióját, mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyben. A karate tanulása és gyakorlása, a mozdulatok tökéletesítése egy életen át tartó folyamat, mely alatt lassan rájövünk, hogy a legnagyobb nehézséget nem ellenfeleink, hanem saját magunk legyőzése jelenti.

Kapcsolat: Takács Ferenc torikikarate@gmail.com

Weboldal: TORIKI KHKE

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaisportforum.blog.hu/api/trackback/id/tr115414499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása