Tartalom

A Facebook-on is!

Te szerepelsz már?

Mutasd be magadat, sportágadat, klubodat, tevékenységedet vagy sporttal kapcsolatos vállalkozásodat a Zalai Sport Fórum oldalán!

reg.JPG

Gőzerővel megkezdődtek két nagy rendezvény előkészületei!

2013.04.04. 21:11 :: ZalaiSportForum

Egyre jobban körvonalazódnak közös terveink Zalaegerszegi Sport Fesztivál és Zalaegerszegi Sportgála néven


zsf41.JPGHúsvét utáni kedden, azaz április 2-án este került sor a Zalai Sport Fórum negyedik találkozójára, mely a korábbiakhoz hasonlóan teljesen nyitott volt, azaz szívesen láttunk mindenkit, aki ötleteivel, kapcsolataival vagy egyszerűen csak a jelenlétével támogatni kívánja a formálódó összefogást.

A három programpontot a szervezők jelölték ki, méghozzá az elmúlt időszakban (személyesen, telefonon, interneten, vagy éppen az azóta életre hívott Kerekasztalon) beérkező visszajelzések alapján, kiemelve azokat a témákat, amik sokunkat érinthetnek és valamennyire konkrétnak tekinthető tervek fogalmazódtak már meg velük kapcsolatban.

Elsőként a jelenlévő városvezetőket (Balaicz Zoltán alpolgármestert és Gecse Péter önkormányzati képviselőt, településrészi vezetőt) köszöntöttük, ők pedig cserébe részletes tájékoztatást adtak Zalaegerszeg sporttal kapcsolatos 2013-as költségvetéséről. Az általános elveken és tendenciákon túl a konkrét számokba is betekintést kaptunk: eszerint a sport támogatás fő sora idén mintegy 282 millió Ft-ot tartalmaz. Aki kíváncsi, pontosan hogyan oszlik meg ez a kiadás a versenysport, utánpótlás nevelés, intézményi kiadások és az egyes egyesületek támogatása között, annak szívesen eljuttatjuk a 28 tételből álló listát, hiszen alpolgármester úr megosztotta velünk a dokumentumot. Kérjük a zalaisportforum@gmail.com címre küldjenek egy levelet az érdeklődők, a válaszban mellékeljük a táblázatot.

A továbbiakban két jövőbeli program lehetőségeit jártuk körbe. Mindkettővel kapcsolatban arra a döntésre jutottunk, hogy első nekifutásra a városra érdemes koncentrálnunk, és Zalaegerszeg központtal megvalósítani mind a Sport Fesztivál, mind a Sportgála rendezvényeket. A Sportgála ötletét még Fehér László (ZTK) vetette fel az előző találkozón. Egy edzés miatt most nem tudott eljönni, felvetésére azonban nagyon sok ötlet és hozzászólás érkezett már korábban is, ezúttal is. A jelenlegi tervek szerint 2014. január-február környékén, többek között kulturális programokkal, vetélkedővel, váltóversennyel, helyi amatőr zenekarokkal is fűszerezve jöhetne létre a sport ünnepének szánt gála a Sportcsarnokban.

A Sport Fesztivál még korábban, ez év szeptemberében kerülhetne megrendezésre, így már igencsak szorít az idő, hiszen a nyári szünet miatt júniusra kész tervekkel kell előállni az iskolák számára. Helyszínnek a Városi Sportcentrum került kijelölésre. Fehér Ferenc ismertette a fesztivállal kapcsolatban eddig felmerült finanszírozási, pályázati lehetőségeket, Jóna István pedig a Nagy Sportágválasztóban korábban szerzett tapasztalatairól számolt be. A városvezetők támogatásukról biztosították mindkét rendezvényt, megjegyezve hogy szeretnék meghagyni annak civil kezdeményezésen nyugvó keretét.

A hivatalos rész után szokás szerint még sokáig folytatódott a kötetlen egyeztetés, kapcsolatépítés a résztvevők között. Összességében nagyon tartalmas találkozón vagyunk túl! Rövid időn belül ki fogjuk jelölni a két nagy rendezvény előkészítésének keretét, szervezeti hátterét, frontembereit és nekilátunk a konkrét szervezési feladatoknak. Ehhez továbbra is számítunk minden elkötelezett sportbarát segítségére!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zalaisportforum.blog.hu/api/trackback/id/tr185196111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása